« Listopad 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
1. sat - 8,00 - 8,45
2. sat - 8,50 - 9,35
3. sat - 9,40 - 10,25
VELIKI ODMOR
10,25 - 10,40
4. sat - 10,40 - 11,25
5. sat - 11,30 -12,15
6. sat - 12,20 - 13,05
7. sat - 13,10 - 13,55
Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu...
Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se u školsku knjižnicu !
Uredništvo školskih web stranica:
Jelena Amadeo
jelena.amadeo@skole.hr
Anamarija Radovanović
anamarija.skokandic@skole.hr
Administrator
Elizej Dubravac
Učenici razredne nastave naše škole sudjelovali su na radionici "žrnovskih makaruni" u konobi Belin.
Na putu do konobe učenike je pratio gospodin Veljko Jeričević, koji je, govoreći živopisnim lokalnim dijalektom, približio djeci bogatu povijest i tradiciju njihova mjesta. Učenici su s velikim zanimanjem slušali o žrnovskim zaseocima, starim zanatima i načinu života starih Žrnovaca, otkrivajući koliko se vrijednosti skriva u svakodnevici prošlih vremena.
U konobi Belin uslijedila je zanimljiva i edukativna radionica pripreme tradicionalnih „žrnovskih makaruni“. Pod vodstvom iskusnih domaćina učenici su naučili kako se priprema ovaj poznati žrnovski specijalitet, čija se receptura prenosi s generacije na generaciju. S velikim su zanimanjem i veseljem mijesili tijesto, valjali makarune i oblikovali svaki komadić s puno truda i pažnje, otkrivajući koliko je vještine potrebno za izradu ovog autohtonog jela.
Nakon radionice uslijedila je degustacija „žrnovskih makaruni“, u kojoj su učenici s oduševljenjem uživali u bogatstvu okusa i mirisa domaće kuhinje. Cijelo iskustvo bilo je ispunjeno učenjem, druženjem i ponosom na lokalnu tradiciju.
Za kraj, zahvaljujemo vlasnicima konobe Belin na srdačnom gostoprimstvu i zanimljivoj radionici koja je učenicima približila ljepotu i vrijednost naše gastronomske baštine.