preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ante Curać-Pinjac" Žrnovo

Login
Kalendar
« Listopad 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica

Anketa (mala)
Na kojoj društvenoj mreži provodiš najviše vremena?






Anketa
Da li dovoljno razumješ nastavnike u školi kad predaju?




Kada zvono zvoni

 

1. sat -  8,00 - 8,45

2. sat -  8,50 - 9,35

3. sat -  9,40 - 10,25

 

VELIKI ODMOR

10,25 - 10,40

 

4. sat -  10,40 - 11,25

5. sat -  11,30 -12,15

6. sat -  12,20 - 13,05

7. sat -  13,10 - 13,55

Školska knjižnica

 

jelena.amadeo@skole.hr

 

 

 

 

Javite nam se !

Imate sliku, komentar, kritiku, pohvalu...

enlightenedsmileymail 

 

Sudjelujte u stvaranju stranica, javite se u školsku knjižnicu !

Uredništvo školskih web stranica:

 

Jelena Amadeo

jelena.amadeo@skole.hr

 

Anamarija Radovanović

anamarija.skokandic@skole.hr

 

 

 

Administrator

Elizej Dubravac

 

Priloženi dokumenti:
Statut skole 2019 novo.doc

Brojač posjeta
Ispis statistike od 19. 11. 2019.

Ukupno: 42913
Ovaj mjesec: 340
Ovaj tjedan: 80
Danas: 43
 
 

 

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Čuvanje zavičajne baštine kroz kulinarsku radionicu u konobi Belin
Autor: Anamarija Radovanović, 14. 10. 2025.

Učenici razredne nastave naše škole sudjelovali su na radionici "žrnovskih makaruni" u konobi Belin.

Na putu do konobe učenike je pratio gospodin Veljko Jeričević, koji je, govoreći živopisnim lokalnim dijalektom, približio djeci bogatu povijest i tradiciju njihova mjesta. Učenici su s velikim zanimanjem slušali o žrnovskim zaseocima, starim zanatima i načinu života starih Žrnovaca, otkrivajući koliko se vrijednosti skriva u svakodnevici prošlih vremena.

U konobi Belin uslijedila je zanimljiva i edukativna radionica pripreme tradicionalnih „žrnovskih makaruni“. Pod vodstvom iskusnih domaćina učenici su naučili kako se priprema ovaj poznati žrnovski specijalitet, čija se receptura prenosi s generacije na generaciju. S velikim su zanimanjem i veseljem mijesili tijesto, valjali makarune i oblikovali svaki komadić s puno truda i pažnje, otkrivajući koliko je vještine potrebno za izradu ovog autohtonog jela.

Nakon radionice uslijedila je degustacija „žrnovskih makaruni“, u kojoj su učenici s oduševljenjem uživali u bogatstvu okusa i mirisa domaće kuhinje. Cijelo iskustvo bilo je ispunjeno učenjem, druženjem i ponosom na lokalnu tradiciju.

Za kraj, zahvaljujemo vlasnicima konobe Belin na srdačnom gostoprimstvu i zanimljivoj radionici koja je učenicima približila ljepotu i vrijednost naše gastronomske baštine.






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju